Är det tillåtet att träna före eller efter COVID-19-vaccinationen?

Bild av en man som tränar efter vaccin

I allmänhet är det svårt att förutse hur en person kommer att reagera på vaccinationer. Enligt våra resultat hittills har de utlöst starka immunologiska reaktioner hos yngre och friskare individer.

För närvarande finns det inga indikationer på att träning före eller efter en COVID-19-vaccination minskar vaccinets effektivitet.

Vaccinreaktionerna kan förbättras hos dem som lever ett hälsosamt liv och motionerar ofta, enligt viss forskning. De som är vid bättre hälsa producerar fler antikroppar än de som är sjuka eller ohälsosamma.

En balanserad kost & regelbunden träning

Detta tyder på att bibehållen balanserad kost och regelbunden fysisk aktivitet kan bidra till att förbättra kroppens reaktion på vaccinationen.

När det gäller träning efter att ha fått vaccinationen föreslår jag att du uppmärksammar kroppens signaler. Detta kan vara en underbar dag att bara vila eller göra något mindre krävande, till exempel bara ta en promenad.

När du tränar måste du också ta dig tid att vila och återhämta dig. Det är ingen dålig idé att ta en dag ledigt från träningen för att koppla av.

Efter din vaccination kan du kanske fortsätta att träna normalt, men om du inte känner för det ska du inte pressa dig själv.

Nailedit.nu har ett super bra inlägg gällande träning och vaccin – läs mer här: https://www.nailedit.nu/halsa/hur-lang-tid-tar-det-att-producera-antikroppar-efter-covid-19-vaccin/

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla