Så här hittar du ett bra webbhotell

Bild på en webhost

Att leta upp en tjänst på nätet, så som ett webbhotell, har med dagens teknik blivit väldigt enkelt. Du kan smidigt söka efter det du vill åt, för att få fram en lång lista av företag som erbjuder de produkter och tjänster du är ute efter. Däremot gäller det att du är uppmärksam innan du bestämmer dig då det finns en rad punkter att ha i åtanke.

Innan vi går in på fler detaljer, är det viktigt att du i detta skede skriver ner en plan. Planen är till för att du ska få ett mått på vad du faktiskt behöver eller inte behöver, då risken med att börja leta utan att ha bestämt sig är att du köper på dig tjänster som du inte har ett behov utav. Eller helt missar någon funktion som du verkligen vill ha.

Vilken hostingleverantör är bäst?

Vilken hostingleverantör är bäst?

Det finns några viktiga saker att tänka på när du letar efter ett webbhotell. För det första så vill du alltid jämföra webbhotell i stället för att ta det första bästa. Anledningen är att det finns många aktörer på marknaden som skiljer sig i vad gäller såväl tjänster som villkor, och det kan därför vara bra att väga in både fördelar och nackdelar.

En annan sak som du vill försäkra dig om är att leverantören har en tjänst som matchar dina behov och din kunskapsnivå. Detta då flera hostingföretag erbjuder olika funktioner för sina kunder som kan variera från enkla till mer komplexa sorter. Vissa erbjuder bland annat obegränsat lagringsutrymme och bandbredd, medan andra tar betalt baserat på hur mycket trafik din webbplats får. Ibland erbjuds även redigeringsverktyg för din hemsida direkt genom en modern programvara, och ibland så finns det inget sådant alls.

Ett bra tips är att även kika på olika recensionssajter. Här kan du ofta hitta väldigt oberoende källor som berättar om deras upplevelser med tjänsten. Skulle det visa sig att leverantören har en majoritet av negativa recensioner, så är detta ofta ett tecken på att det troligtvis finns något annat alternativ som fungerar bättre.

Att tänka på innan köpet

Att tänka på innan köpet

Nu när du har hittat ett bra webbhotell är nästa viktiga punkt att läsa igenom användarvillkoren. De flesta användare brukar av ren vana hoppa över dessa, men det är just här du kan se om det finns något villkor som låser dig.

Är du inte säker på vad du godkänner kan det sluta med att du betalar för funktioner som du inte behöver eller att du fastnar i en bindningstid som du inte kan ta dig ur. Vill du veta mer om hur just användarvillkor fungerar så har kan du läsa mer hos Internetstiftelsen.

Om något inte är begripligt, så kan du alltid be kundtjänsten om hjälp. De bör kunna svara på alla frågor du har och även hjälpa dig med att komma i gång om du skulle bestämma dig för just den leverantören.

Avslut

Som du kanske märker så är det inte alltid så självklart hur man ska tänka och prioritera. Detta är alltså helt beroende på hur van du är med att bygga hemsidor och vad du som användare faktiskt är i behov av. Är du nybörjare så kan det vara värt att investera i ett hotell som sköter det mesta. Är du däremot lite mer erfaren, så kan du spara in onödiga kostnader genom att sköta en större del själv, och i stället endast låta webbhotellet sköta de mest grundläggande funktionerna.

Oavsett vad du väljer så har de flesta bolag ungefär samma saker, men det som skiljer sig mest är i slutändan villkoren, vilka tillägg de erbjuder, för vilket pris och huruvida tjänsten uppfyller dina behov och önskemål.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla