Beställ blomster direkt till begravningsceremonin

Begravningsblommor

Vad är begravningsblomster?

Begravningsblomster eller begravningsblommor är den typ av blommor man generellt använder sig av på begravningsceremonier för att skapa en personlig prägel på ceremonin samt skapa en vacker miljö som blir minnesvärd.

Förut så köpte man sitt begravningsblomster hos den lokala floristen men nu för tiden så beställer man oftast sina begravningsblommor via ett blombud på nätet, det finns många fördelar med detta och största är nog att man kan få allt levererat direkt till kyrkan samt att man får tillgång till ett mycket stort sortiment via webbläsaren och kan därför välja ut sina blommor mycket lättare.

Det finns olika varianter

Det finns väldigt många olika sorter av begravningsblommor och det kan ibland vara svårt att veta vilka blommor som ska vara vart och vilka man ska köpa för begravningen.

Har du en urnceremoni som exempel så ska du köpa en urnkrans men har du en kistceremoni så är det populärt att köpa en begravningskrans.

Förut så var det mycket kotym att man skulle använda sig av vita färger på begravningsblommorna men idag så är detta inte så noga, man väljer blommor som man tycker passar in på den avlidnes personlighet.

Lista på varianter av begravningsblommor

  • Kondoleansblommor
  • Kistbukett
  • Begravningskrans
  • Handblomma
  • Sorgbukett
  • Urnkrans

Kondoleansblommor

Kondoleansblommor är en sorts blomma man kan skicka till någon som nyligen förlorat någon. Detta kan du skicka för att visa att du finns där och tänker på personen som hanterar sin sorg.

Kondoleansblommor kan man också ta med sig till begravningen och ge till de som är närmast den avlidne. Det går även bra att köpa diskreta buketter på blomsterlandet om man inte vill köpa en klassisk kondoleansblomma!

Kistbukett

Kistbuketten är ett stort blomsterarrangemang som man lägger ovanpå kistan, dessa hör till i gruppen med kistdekorationer. Kistbuketten kommer också i olika utföranden, det finns kistbuketter som är höga av karaktär och andra som är mer avlånga.

Begravningskrans

Begravningskransar är det mest vanliga att köpa till begravningen om man ska dekorera framme vid kistan eller vid urnan.

En begravningskrans är oftast rund och fylld med rosor och andra fina blommor, välj den begravningskrans som du tycker passar bäst in på personen som gått bort. Det finns begravningskransar som är hjärtformade och det som är mer ovala. Välj den som känns bäst.

Leverans till hela Sverige

Om du beställer blommor till begravning så kan du via ett blombud på nätet skicka blommor över hela Sverige.

Florister idag är anslutna till de stora blomsterbuden som finns på nätet och detta samarbete är mycket välutvecklat och har visat sig vara mycket effektivt när det kommer till begravningsblommor

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla