Hur funkar det med kameraövervakning med sensor?

En bild på en björn i skogen
Vad är åtelkameror?

Vad är åtelkameror?

Åtelkameror är apparater av hög kvalitet som uppfanns för att jakt eller spåra djurliv i deras naturliga miljö med minimala störningar

. Åtelkamerorna drivs med batterier och är väderbeständiga och använder infraröd teknik för att ta bilder med anmärkningsvärd hastighet.

Många typer av kameror är tillgängliga, så oavsett om du vill ha möjlighet att ta bilder, filma videor eller ta en tidsfördröjning, har dessa prylar fått dig täckt. Det finns också olika alternativ för lagringsalternativ, inklusive trådlösa och minneskort.

Hur exakt lagrar åtelkamera dina foton och videor?

Hur exakt lagrar åtelkamera dina foton och videor?

Bilder och videor som tagits av din åtelkamera lagras oftast på ett SD-kort som finns inuti kameran.

Dessa högupplösta bilder och videoklipp finns kvar på kortet tills det är fullt och måste sedan tas bort så att kameran har tillräckligt med utrymme för att fortsätta filma.

Vissa viltkamera modeller är trådlösa och erbjuder möjlighet att ansluta till en app för lagring av video och foto.

Detta uppnås vanligtvis via en anslutning från en hotspot som kameran är byggd för att generera och en enhet med Bluetooth. En trådlös spelkamera-app finns för både iOS och Android och gör att bilder och videor med hög upplösning kan skickas till din telefon, vilket tar bort behovet av att manuellt ta bort och exportera data från ett SD-kort.

Denna metod gör att du snabbt och enkelt kan få dina bilder så att du alltid kan ha dem till hands.

Var ska du placera din åtelkamera?

Ditt mål kommer i slutändan att bestämma placeringen av kameran. Detta är ett extremt viktigt beslut eftersom en dåligt placerad kamera tar värdelösa bilder.

Åtelkameror är utformade för att kamouflera i sin miljö, så du vill placera din någonstans den kan smälta in.

Om du ställer in kameran som en förebyggande åtgärd vill du välja ett område där kameran kan placeras diskret men ändå ha en bra, bred vy. Du vill också placera den på lämplig höjd. Att placera den för högt kan eliminera kamerans förmåga att fotografera ett ansikte

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla