Ta bort ett Instagramkonto och frigör tid.

Så tar du bort instagram

Sociala medier är fantastiska. Så mycket glädje och gemenskap. Så lätt att upprätthålla kontakter. Att dela upplevelser med dina nära och kära. Haken är allt annat som du vill göra.

Det kan vara dags att prioritera. Hur kan du spara tid till det verkliga livet, IRL? Att ta bort ditt Instagramkonto är en enkel åtgärd. Det går snabbt, och ännu snabbare med ett mobilt bredband.

Om du är osäker kan du välja en medelväg

Pausa pushnotiser och avinstallera appen. Dina foton och profiluppgifter sparas. Och om du får lust, installerar du appen igen och loggar in på ditt gamla konto. Du får en månads betänketid innan kontot raderas permanent.

Slipp tycka någonting om allt som dyker upp i ditt flöde

Slipp tycka någonting om allt som dyker upp i ditt flöde

Undvik jobbiga följare som klistrar sig fast. Frigör tid från meningslöst scrollande. Det är dags att fundera ut roligare alternativ till att hänga på Instagram.

Men det är ju så roligt att följa syrran som har värsta resekontot. Och du vill så gärna följa med i de vuxna barnens liv. Ställ dig då några frågor: Kan det finnas andra sätt att känna dig nära familj och vänner? Vad är meningsfullt för dig?

Fråga grannen om hen vill spela krocket. Cykla på picknick med familjen. Köp en ny krydda, och laga en blandgryta av ingredienser du har hemma. Sätt på bästa städmusiken och städa ett enda litet ställe tills det doftar och skiner. Eller ring och snacka en stund med din ensamma kusin.

När du bestämt dig för att ta bort Instagram kontot

ta bort Instagram kontot

Det är inte krångligt. När du väl bestämt dig går det snabbt. Du ska vara inloggad på ditt Instagramkonto. Men det går inte att ta bort ett konto från Instagram via appen. Öppna webläsaren på mobilen eller datorn. Logga in på instagram.com. 

Väl inne på sidan vill Instagram veta varför du vill ta bort ditt konto. Du väljer något av alternativen. Det handlar till exempel om tidsbrist, och saker som du upplever som störande. Det blir ett sätt att reflektera över ditt val.

Nu ska du leta upp Instagramappen i mobilen. Tryck på ikonen för Instagram, håll ikonen nedtryckt några sekunder. Då ser du att ikonen börjar ”svänga”. Ett X framträder på ikonen. Tryck då på krysset. Och fortsätt med att välja ”Ta bort”.

Vad händer då? Jo, alla dina profiluppgifter och foton som du lagt in sparas. Alla pushnotiser upphör att komma. Känns det redan lite bättre? Hoppas det! 

Men för att ta bort ditt Instagramkonto permanent måste du genomföra ett par steg till: Skriv in ditt lösenord. Tryck på den färgade rutan med texten ”Ta bort namnpådittkonto”. Till sist får du frågan om du vill ta bort ditt konto. Om du vill det trycker du på ”OK”.

Vad händer sedan? Egentligen ingenting. Ditt konto raderas först en månad senare. Men fram till dess är du osynlig för andra på Instagram. Och du kan fortfarande ångra dig, och ladda ner appen igen. Ditt konto finns kvar att väcka liv i fram till det aviserade datumet.

Att befria sig från en onödig vana

Att befria sig från en onödig vana

Då är vi överens. Nästa gång du är inne på Instagram passar du på att ta bort kontot permanent. Låt dig inte lockas av förföriska bilder. Lockropen kommer bara att ta ifrån dig tid. Tid som du nog innerst inne vill lägga på mer meningsfulla aktiviteter. Tid som är din.

När du sluppit de evinnerliga pushnotiserna är du fri. Fri att tänka nya tankar. Komma på lösningar på problem. Fundera ut nya goda vanor. Och prova dem. 

Du märker nog att det blir lättare att fokusera. När störningarna upphör kan du koncentrera dig mycket längre stunder. Mer blir gjort. Du kommer djupare i vad du gör. Nöjdheten kommer öka.

Innan du gör slut med Instagram ska du förstås spara ner foton och inlägg som är värdefulla för dig. De tillhör dig. Och om du har flera konton måste du göra om proceduren för varje konto. Glöm inte att vara inloggad på Instagram för att kunna avsluta kontot. 

Logga in via webläsaren på Instagrams sida. Därinne gör du ett val. Och du kan välja ”Något annat” om du vill. För att ta bort ditt konto följer du sedan de enkla stegen. Lätt som en plätt! 

Därefter blir det alldeles tyst från Instagram. 

Infaller det en känsla av tomhet? Sitt då bara kvar där du sitter. Andas lugnt. Du kan tänka. Livet är underbart.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla