Sov bättre med hjälp av ett tyngdtäcke

En bild på en kvinna som sover med tyngdtäcke
Tyngdtäcke - Hur det fungerar

Ni har säkert inte missat att tyngdtäcken har blivit extremt populära senaste tiden, dessa täcken har brukats inom vården under en längre tid och nu är vetskapen om tyngdtäckets fördelar så pass utspridd att många vill köpa ett tyngdtäcke och ta del av alla fördelar!

Vad är ett tyngdtäcke?

Ett tyngdtäcke är egentligen som ett vanligt täcke fast med vikter i sig. Det kan skilja sig med på vilken typ av fyllning man använder sig av när man tillverkar täcket.

Men den generella idén är att täcket ska vara tungt och följsamt runt kroppen och ge dig en kramande och behaglig känsla.

Olika typer av tyngdtäcken

Det finns två olika typer av vikttäcken, den populäraste är bolltäcken som tillverkas med olika typer av bollar som vikter. Bollarna kan bestå av glas, granulat eller plast och är mycket följsamma runt kroppen. Dessa täcken anses kunna andas bäst och be en hög effekt grad.

Kedjetäcken tillverkas med kedjor som är fastsydda på insidan utav täcket och det är detta som ger täcket dess tyngd. Dessa täcken är inte lika populära eftersom dem inte är lika följsamma som bolltäcken och kedjetäcken andas heller inte lika bra som bolltäcken.

Olika typer: 2 st
Fyllningar: Kedjor & bollar
Material:Bommul & polyester
Fördelar med tyngdtäcke

Fördelar med tyngdtäcke

Tyngdtäcket kramar om dig på ett behagligt sett som utlöser oxytocin och serotonin vilket är naturliga hormoner som vi mår gott av.

Det här utlöser en kedjereaktion som ökar våra depåer av melatonin som är vår sömnhormon. Detta sömnhormon gör att vi sover mycket djupare och med en högre kvalité på sömnen.

Så här påverkar vikttäcket din kropp

Använder man tyngdtäcken långvarigt så kan man få långvariga och hållbara positiva effekter på vår hälsa. Du har säkerligen hört uttrycken att om man sover bra så mår man bra! Detta stämmer verkligen då vår sömn är otroligt viktig. Man mår helt enkelt bättre om man sover bättre!

Så här väljer du rätt tyngdtäcke

Det här med att välja rätt täcke är inte alltid helt lätt. Det finns en ungefärlig tum regel som säger att du ska köpa ett tyngtäcke som väger ungefär 10 – 15% av din egna kroppsvikt.

Följer man dessa rekommendationer så får man ut mest av sitt tyngdtäcke. Glöm inte hålla utkik efter tyngdtäcke rea då dessa brukar vara återkommande!

Din kroppsviktVikttäcke
50kg5kg
70kg7kg
90kg9kg
110kg11kg
0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla