Prova på bekväm camping själv

Bekväm camping

För det som inte är så vana att vara ute och campa själv bjuder Sverige på fantastiska möjligheter. Det är en upplevelse som du kan göra helt ensam med vänner eller familj. Hela året bjuder på dessa möjligheter men de kallare årstiderna kräver kanske lite mer förberedelser.

Var campar jag?

Var campar jag?

Lite beroende på var du bor eller om du har tillgång till egen bil så finns det ofta områden i närheten. Sverige bjuder på många områden som är perfekta att sova ute under bar himmel. Det finns dessutom gott vandringsleder runt om i Sverige.

De är alltid väl utmärkta och med fina möjligheter till övernattning. Lederna dragna så att det ska finnas ett vindskydd eller liknande efter varje dagsetapp. Där kan vem som helst slå upp eget tält eller sova i vindskydd. På plats finns allt det viktiga för att göra det bekvämt. Där finns ofta ved, yxa och såg och tillgång till vatten.

En del ställen har till och med toaletter och möjlighet att slänga sopor. All information finns tillgänglig online. De här vindskydden ligger också ofta nära parkering eller allmän väg. Om du kommer med egen transport behöver du därför inte gå långt. Använder du kollektivtrafik så kan det vara lite längre att gå.

Förberedelser

Förberedelser

Att förbereda inför en enstaka utenatt behöver inte vara så komplicerat, utan kan ofta göras spontant.

Om du inte ska vandra på leden med en hel dagsetapp i benen så funkar det bra med att packa i vanliga stora väskor. Sovsäck är bra men även ett varmare täcke funkar bra under sommarmånaderna om du inte befinner dig för långt norr ut.

Några tips du inte får glömma

  • Myggmedel.
  • Ficklampa eller ännu hellre en pannlampa för att ha båda händerna fria.
  • En varm tröja för svenska sommarkvällar kan bli lite kyligare.
  • Extra varma strumpor. Det kan vara skönt att krypa ner i sovsäcken med ett par varma sköna sockor.
  • Kniven är ett bra multiverktyg.
  • Powerbank, så du kan ladda upp din telefon.

Om du vill kunna jobba, eller hålla kontakt med vänner, kan ett mobilt bredband vara nödvändigt att ta med på campingsemestern.

Välja tält eller vindskydd

Tält är mysigt och trevligt men de allmänna vindskydden ger en annan upplevelse. De är ofta timrade med en öppning ut mot en eldstad. Att ligga där, helt skyddad från vinden och en eventuell regnskur, och lyssna på brasan och somna in är en upplevelse som slår det mesta.

Varje vindskydd har en eldstad där du kan göra upp eld för matlagning och kanske ännu viktigare, värme och mysfaktor.

Mat som är bra att ha med

Är du ute en natt eller två behöver maten inte bli som komplicerat. De flesta typer av torrmat du har hemma packar du bara om i protionsförpackningar. Om du istället tar med kött som du vill grilla och du vet att det ska ta några timmar tills du ska grilla är det bra att djupfrysa innan.

Pasta eller pulvermos är lätt att ta med och packa om i mindre förpackningar. Varför inte förbereda bakpotatis med kryddor i folie som du bara lägger i glöden och låter sig bakas medan du njuter av naturen eller förbereder annat.

Maten är dessutom något som förhöjer upplevelsen och det är förvånande hur en liten extra bekvämlighet kan förhöja vistelsen ute i naturen. En kopp kaffe som många njuter av hemma har tiofaldig högre njutningfaktor ute i naturen, med en vacker utsikt och goda vänner.

Att sitta i vindskyddet och titta ut över en stilla sjö i den ljusa ljumma sommarnatten med en god dryck och en streamad film eller utnyttja en casino bonus är oslagbart. De flesta vandringsleder som ligger ut med vägar har ofta god tillgång till internetuppkoppling. En del känner att det kanske vill vara helt avskärmade men det kan kännas tryggt att ha tillgång till internet om något skulle hända.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla