Aloe vera växtskötsel

Bild på en Aloe Vera växt

Aloe Vera är en vanlig växt för en mängd olika ändamål, inklusive fitness, hudvård, hårväxt och till och med brännskada.

Aloe Vera har visat sig innehålla vitaminer och enzymer som tenderar att avgifta och stödja immunförsvaret, sänka kolesterol och blodsocker, underlätta ämnesomsättningen, ge en vitaminökning och behandla akne och uttorkad hud.

Det är ingen överraskning att det är den nya hälso- och fitness hypen … Använd Aloe vera i smoothies eller applicera den direkt på huden eller håret för att få mer volym och naturligtvis borde du helt njuta av din Aloe Vera-växt med sina många andra fördelar…

Hur man tar hand om Aloe Vera-växten

Till att börja med är Aloe Vera en mycket enkel växt att underhålla. Medan Aloe Vera trivs i solen hela sommaren och den kan också odlas i en kruka på en fönsterbräda.

Aloe Vera växer bra i indirekt solljus och medan de älskar solen, kommer för mycket av det att inducera att den blir lite brun. Å andra sidan kommer frost att skada Aloe Vera, så var försiktig med att skydda din växt under vintermånaderna.

Att ta hand om Aloe Vera

Aloe Vera är mer mottagliga för övervattning än undervattens. Se till att jorden är väldränerad. Det är bättre att använda sandjord, särskilt för större behållare (mindre krukor dränerar bra på egen hand).

Eftersom regnet inte skulle avdunsta lika lätt på vintern, vattna bara en gång i veckan, om inte två gånger var fjortonde dag. Även om du kan vattna mer fritt på sommaren, se till att låta jorden torka mellan sessionerna.

För att rädda rötterna från att ruttna, se till att din kruka har ett dräneringshål. Att undersöka markens tillstånd 2-3 tum djupt är ett säkert sätt att mäta det. I stället för att vara fuktig kan jorden vara smulig och ljusbrun. Tillåt några dagar av detta jordförhållande innan du vattnar igen.

Håll koll på din Aloe Vera

Bladen är den bästa indikatorn för att din Aloe Vera-växt inte är i bästa form … Om bladen på din Aloe Vera-växt är tunna och krullande, är det möjligt att du ger den mer vatten.

För det andra, titta på plantans blad och se hur den växer. Aloe Vera ska stiga uppåt i ett hälsosamt tillstånd. Om å andra sidan bladen ser plana ut får inte Aloe Vera-växten tillräckligt med sol. Som tidigare nämnts kan dock bruna blad ses där det är för mycket sol.

Aloe Vera Plant omplantering

Aloe Vera Plant omplantering

När du först köper en aloe vera-växt kommer den vanligtvis i en tunn, liten burk. Eftersom aloe Vera trivs i större behållare, byt din anläggning till en konkret dränerbar behållare så snart som möjligt.

Aloe gillar att sprida och expandera, så välj en kruka tre gånger storleken på rotkulan. Sprid småsten, skal eller stenar över markytan för att hålla fukt i jorden och efterlikna den naturliga värld som Aloe är van vid.

Aloe Vera växtförökning

Små Aloe-växter kan ibland gro ut från den viktigaste Aloe Vera-växten. Ta bort den nya växten från sin mor, var försiktig så att du inte stör rötterna. Placera den i ett eget torrt område i några dagar för att vara svårt.

Efter det, omplantera den lilla Aloe i sin egen kruka i en sandjordblandning. Fyll en grunt grop med krukväxt och lägg baby-Vera-skärsidan ner på markytan om den inte har några rötter. Några dagar och du kan se rötter gro på nolltid. Allt som återstår är att plantera Aloe i jorden, och du är klar.

Oavsett hur du väljer att använda din Aloe Vera-växt, kommer korrekt behandling att säkerställa att du får fördelarna år efter år.

För lite inspiration, kombinera Aloe Vera gel och kokosnötolja för att göra en fuktkräm, som du bör applicera på dina händer och fötter för optimal återfuktning och avkoppling. Blanda med honung för att göra en återfuktande och utsökt ansiktskräm.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla